Au fost suspedate, timp de 2 săptămâni, orele cu prezenţă fizică la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Galaţi, în urma creşterii infectărilor cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor şi profesorilor.

„Dragi elevi, dragi părinţi! Întrucât în ultima perioadă la noi în liceu numărul de cazuri de COVID la elevi a crescut accelerat, situaţie la care s-a adăugat şi îmbolnăvirea unui număr de profesori ce au avut contact cu multe din clasele prezente la şcoală, Direcția de Sănătate Publică Galaţi, cu avizul Inspectoratului Şcolar Județean, a hotărât ca liceul nostru să suspende orele cu prezenţă fizică pentru 2 săptămâni. Prin urmare, în intervalul 11 – 24 octombrie 2021, orele se vor desfăşura online pentru întreaga şcoală. Multă sănătate tuturor şi aşteptăm să vă revedem în bănci!“, transmit reprezentanţii colegiului într-o postare pe pagina de facebook.

Acesta este primul colegiu din Galaţi închis de COVID în valul 4 al pandemiei.

„Se suspendă activitatea didactică ce presupune prezenţa fizică, până la data de 24.10.2021 inclusiv, în unitatea de învăţământ COLEGIUL ECONOMIC „VIRGIL MADGEARU” din municipiul Galaţi, Judeţul Galaţi; Pe perioada suspendării, procesul de învăţământ se va desfăşura în sistem online“, se arată în hotărârea adoptată astăzi, 11 octombrie 2021, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Pe site-ul ISJ, pe lista care prezintă unități de învățământ din județul Galați cu clase/ grupe cu activitate suspendată datorită cazurilor de îmbolnăvire cu SARS COV 2, alături de Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Galaţi figurează ca având suspendate cursurile la nivelul întregii unități de învățământ și Școala gimnazială Gheorghe Poalelungi, Școala gimnazială Elena Negri, Școala gimnazială Ion Petrovici, Școala gimnazială Gefu Nou și Școala gimnazială Maria Grecu. 

Sursa: Realitatea de Galati