„Cupa Dunării de Jos” la caiac-canoe rămâne la Galaţi în 2019. Ea a ajuns la câştigătorul maratonului, gălăţeanul Valentin Tudose. 

În perioada 29-30 iunie 2019, pe Faleza Inferioară a Dunării din Galați a avut loc a doua ediție  a ”Cupei Dunării de Jos” la caiac-canoe. Evenimentul a fost organizat de Clubul Nautic Mila 80 Galați, în parteneriat cu Primăria Galați, Primăria Brăila și Palatul Copiilor din Galați. A ţinut două zile şi a cuprins mai multe probe sportive și activități creative pentru copii.

Cum să protejăm mediul înconjurător

Organizatorii au vrut să afle cum văd copiii Dunărea, de aceea au organizat, în parteneriat cu Palatul Copiilor din Galați, cu sprijinul prof. Monica Anghel, activităţi menite să promoveze ecologia şi protecţia mediului.

Cei mici au confecționat peștișori din cartoane reciclate, au colorat și au făcut desene pe asfalt. S-a organizat o expoziție cu lucrări ale copiilor realizate la Palatul Copiilor, în cadrul Aterierului Fanteziei, cu ocazia Zilei Dunării, dar și una cu echipament nautic. La cea din urmă, copiii de toate vârstele s-au familiarizat cu caiacul, canoea, placa SUP, canoea indiană, padele, pagăi.

Un maraton greu, cu vânt potrivnic

Sâmbătă, la linia de start de la Gropeni, au pornit în cursa de maraton cinci sportivi, iar la Brăila, pentru semimaraton la caiac-canoe, 15.

Nici anul aceasta Dunărea nu a fost un prieten bun cu organizatorii, dar nici vântul. Au fost valuri mari care le-au dat bătăi de cap concurenților, dar aceştia nu s-au dat bătuți și au trecut cu bine linia de finiș.

Cupa Dunării de jos de anul acesta rămâne tot la Galați, fiind câștigată de primul concurent sosit la proba de maraton 42 km,  Valentin Tudose. Singura concurentă de sex feminin care s-a urcat în caiac la semimaraton a fost gălățeanca Mirela Stanciu. Clasamentul final a fost organizat pe categorii de vârstă, probă, sex și tip de ambarcațiune.

Un sprint de ultima zi şi mulţumiri partenerilor şi sponsorilor

Duminică a fost organizată o probă de sprint, la care au luat startul mai multe tipuri de ambarcațiuni: caiace de tură, canoe dublu, caiac dublu, canoe indiană, dar și festivitatea de premiere. La această probă a participat în echipajul de pe canoe indiană încă o gălățeancă, Simina Sita.

Organizatorii de la Club Sportiv Nautic Mila 80 Galați le mulțumesc partenerilor, Primăria Galați, Primăria Brăila, Palatul Copiilor Galați, partenerului media ”Viața liberă” şi sponsorilor VARD Brăila, Criomec SA, Butan Grup, Fish Pointer, Hibiscus Sport, Redis Nutriție, Martens Galați, Alpin Construct SRL. Nu în ultimul rând, membrii clubului le mulțumesc prietenilor, care au răspuns de fiecare dată prezent când le-a fost solicitat ajutorul.

 

 

Articolul precedentO mașină a ars ca o torță în Micro 39, noaptea trecută
Articolul următorUnde găsiţi centrele de prim-ajutor în caz de caniculă