Cumpărătorul combinatului siderurgic din Galaţi a rămas fără bani

Sanjeev Gupta i-a abordat pe unii rivali din industrie pentru a obţine împrumutruri

Cumpărătorul combinatului siderurgic din Galaţi a rămas fără bani şi apelează la firmele concurente pentru finanţare, scrie Financial Times.

Conform publicaţiei britanice, Sanjeev Gupta, indianul care va cumpăra combinatul siderurgic din Galaţi, i-a abordat pe unii rivali din industrie pentru a obţine împrumutruri. Dificultăţile financiare ale lui Gupta au apărut după ce una dintre principalele sale surse de finanţare, fondul de investiţii elveţian GAM, întâmpină probleme.

Potrivit documentelor publice, fondul elveţian GAM a deţinut obligaţiuni în valoare de 2,8 miliarde de dolari în companiile familiei Gupta. GAM a avut probleme interne, care au culminat cu suspendarea directorului Tim Haywood şi cu retragerea investitorilor, potrivit agenţiei Reuters.

În ultimii trei ani, Sanjeev Gupta a avut o ascensiune impresionantă, ajungând la un imperiu industrial întins pe patru continente, cu afaceri de 17 miliarde de dolari şi mai mult de 20.000 de angajaţi. Recent, grupul britanic Liberty, controlat de Gupta, a anunţat că a ajuns la un acord con­di­ţionat pentru cumpărarea altor patru combinate siderurgice din Europa, de la ArcelorMittal, printre care şi cel de la Galaţi.

Articolul precedentGalaţiul va avea şase staţii de încărcare a autovehiculelor electrice
Articolul următorUn șofer a murit fără vină într-un accident pe digul Brăila-Galați