Visele urâte, chinuitoare sau de-a dreptul înfiorătoare, sunt un fenomen care ne complică deseori viață, pentru că ne afectează negativ atât din punct vedere psihic, cât și fiziologic. Specialiștii atrag atenția că, mai multe ori, astfel de stări pot fi evitate dacă urmăm câteva reguli de bază.

De foarte multe ori, pentru a ne explica natura coșmarurilor ne putem raporta la dictonul roman „minte sănătoasă în corp sănătos”. Asta înseamnă că ceea ce ne afectează activitatea cerebrală în timpul somnului este provocat de stilul de viață.

Un program haotic de muncă si de somn este unul dintre cei mai importanți factori care conduc la apariția coșmarurilor. Dacă reușiți să vă impuneți un program cu cât mai multe zile în care trezirea și culcarea să fie la aproximativ aceeași oră, sunt mari șanse ca visele să nu mai fie atât de negre.

O cina cât mai modestă și săracă în calorii este o altă opțiune sănătoasă, pentru că un stomac ocupat să difere pe timpul nopții poate favoriza apariția viselor neplăcute.

Încercați să vă detașați de telefon sau un alt device IT. Studiile arată că modul în care ne concentrăm atenția asupra acestora scot creierul din stare de relaxare care în mod natural se instalează spre seară. Cititul unei cărți, pe de altă parte, e o metodă de relaxare mult mai potrivită.

Stresul și problemele de la muncă, dar și anturajul, sunt și ele cauze majore ale unui somn prost și viselor rele. Din păcate, în astfel de situații remediul este mult mai complex, implicând atât tehnici de relaxare, cât și decizii ce pot părea radicale, precum schimbarea jobului sau a stilului de viață.

Articolul precedentTrafic intens pe Autostrada Soarelui.
Articolul următorLotul naționalei României pentru meciurile cu Kosovo și Elveția din preliminariile EURO 2024