Consultantul politic Miron Mitrea, invitat permanent în emisiunea Culisele Puterii, la Realitatea PLUS, a vorbit, duminică, despre comasarea alegerilor. Potrivit unor surse, liderii PSD și PNL au weekendul acesta o discuție privată cu președintele României pentru a-și bate în cuie strategia. Miza secretă pentru Klaus Iohannis ar fi o funcție europeană de rang înalt, care stă în pixul premierului Marcel Ciolacu. În plus, PSD și PNL ar începe negocierile pentru o strategie prin care să conducă împreună țara pe o perioadă de 10 ani.

„Haideți să găsim o soluție politică astfel încât România săb și construiască. USL a fost o formă care a încercat să facă la fel, dar au fost sub un nivel necesar pentru un lucru atât de complex pentru țară. În politică, negociatorii deștepți, la orce întrerupere de negociere, câștigă.

S-au înțeles pe toate comasările. Avem 5 momente de alegeri. Se pare că vor fi europarlamentarele cu localele și avem parlamentarele cu un tur de prezidențiale, cam așa arată lucrurile acum. E o mică problemă, mandatul aleșilor locali se termină în septembrie, el nu poate fi tăiat. Soluția care s-a găsit e ca intrarea în post să se facă în septembrie. Sunt aleși care schimbă partidele, se întâmplă la fiecare alegeri.

Luni, nu cred că vom primi decât anunțul privind comasarea alegerilor, nimic despre un candidat comun.”

Articolul precedentMinistrul Sănătății, despre refuzul vaccinurilor: „Epidemia de rujeolă face victime în continuare, lumea nu înțelege”
Articolul următorMinistrul Sănătăţii, despre majorarea salariilor din sistem: „Este necesară o abordare onestă şi realistă”