FC Argeș a trecut de CSM Galați într-un meci de luni, 10 ianuarie, din etapa a 14-a a Ligii Naționale. În deplasarea de la malul Dunării, argeșenii s-au impus cu 85-81 (11-22, 19:23, 14 -21, 37:19). Gălățenii au avut o revenire în sfertul 4, dar nu a fost suficient pentru a obține și victoria. 

După mai multe ratări consecutive de ambele părți, Milon a marcat primele puncte ale meciului cu un coș pe pătrundere. Ilari Seppala a fost primul marcator pentru piteșteni, de la linia de libere. Ciotlăuș a reușit un layup spectaculos, înainte ca Măciucă să egaleze de la distanță. După 6-4 pentru gălățeni, cu o triplă a lui Jeremic. Brewton, piteștenii au încheiat parțialul de 14-0 și tabela arăta 6-18. După 10 minute, tabela indica 11-22 pentru elevii lui Tudor Costescu.

Primele puncte ale sfertului secund i-au aparținut lui Fitzpatrick, care a punctat de la linia de libere. Seppala a mărit ecartul la 15 puncte, după care Pesic a înscris primele puncte ale gălățenilor din al doilea sfert. Fitzpatrick a marcat de la 3 puncte și a dus scorul la 18-31. Festivalul coșurilor de la distanță a continuat și Thornton a bifat încă două reușite de acest fel. După timpului de odihnă cerut de Florin Nini, Masters a dus scorul la 26-37 cu un coș în tranziție și două libere transformate. La pauza mare, scorul era de 30-45 pentru FC Argeș.

După pauza mare Brewton a marcat un coș pe contră, iar Gajovic a replicat imediat cu două lovituri de la distanță, înainte ca Ciotlăuș să înscrie prima sa triplă din acest meci. Au urmat două coșuri cu fault consecutive la cele două panouri, ale lui Masters și Fitzpatrick, iar tabela indica 38-52 în favoarea oaspeților. Gălățenii au început să facă un pressing foarte avansat la repunerile piteștenilor, iar acest lucru i-a permis lui Gheorghe să scape nestingherit pentru un coș de două puncte. Au urmat mai apoi patru puncte consecutive ale celor de la CSM Galați. Înaintea ultimului act, scorul era 44-66.

Alb-violeții au deschis ultimul act cu un parțial de 8-2, prin coșurile lui Măciucă, Fitzpatrick și Seppala. După acesta, gălățenii au înscris șapte puncte consecutive prin Ciotlăuș, Vlad, și Milon, care a punctat de afară. De la scorul de 62-78 gălățenii s-au apropiat la 73-78 când mai era un minut și jumătate din meci. Masters a adus diferența la 4 puncte, 77-81 și apoi 79-83, iar scorul final a fost 81-85, cu ultimele puncte marcate de Milon cu 3 secunde înaintea finalului partidei.

FC Argeș  a ajuns la un bilanț de 10 succese și patru eșecuri în Liga Națională, după succesul cu CSM Galați din etapa a 14-a, scor 85-81. CSM Galați are trei victorii și 11 înfrângeri.

Raynere Thornton a fost MVP-ul oaspeților, cu 24 de puncte și 5 recuperări, cu 9/11 din acțiune și 3/4 de la distanță. Ilari Seppala a încheiat cu 11 puncte și 8 pase decisive, dar cu 8 mingi pierdute. De la CSM Galați, Javon Masters a marcat 26 de puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări. Marius Ciotlăuș a avut 12 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Pentru gălățeni au mai marcat: Milon -12 puncte, Vlad -11, Brewton -9, Pesic -7, Stan -2, Sturanovic-2. 

În următoarea rundă, FC Argeș Basketball ar trebui să primească vizita celor de la Rapid București, în cazul în care aceștia vor putea ieși din carantină. CSM Galați va evolua în deplasare, împotriva celor de la CSM Focșani.

Imagine

foto: facebook.com/csmgalati

Sursa: Realitatea de Galati