CSM Galați a fost aproape să producă prima surpriză în actuala ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Echipa pregătită de Florin Nini și Cătălin Ștefănescu a pierdut la diferență de doar 4 puncte al doilea joc din cadrul turneului de la Sibiu, cu BCMU FC Argeș Pitești, echipa aflată pe locul doi înaintea turneului. La capătul unui meci intens cu răsturnări de scor și alternări la conducere formația din Pitești s-a impus cu 68-72 (17-21, 17-15, 23-12, 11-24).

Gălățenii au început mai greu în meciul cu Argeș Pitești și au intrat cu un deficit de patru puncte după primul sfert, scor 17-21. În debutul celui de al doilea sfert argeșenii s-au distanțat la zece puncte, 19-29, după un coș de 3 puncte marcat fostului jucător al Galațiului, Mihai Măciucă. Vlad a redus diferența la opt puncte, 21-29, iar Bruncevic și Sturanovic au contribuit la revenirea formației gălățene, 27-34. Pe finalul primei reprize CSM s-a apropiat la trei puncte 33-36. La pauza mare formația gălățeană a intrat cu un deficit de o posesie, după ce Bruncevic a transformat o aruncare liberă, scor 34-36.

George Alexandru Vlad, în debutul reprizei secunde a egalat la 38 și la 41, iar James Eads a dus pe CSM în avantaj 44-42. Cu un parțial 6-0 CSM Galați s-a desprins la 50-44. În finalul sfertului trei Bruncevic a transformat două libere plus o dublă și a dus pe CSM Galați la 10 puncte avans, scor 57-47. În sfertul decisiv gălățenii au intrat cu un avans de nouă puncte, 57-48.

În sfertul decisiv Piteștiul s-a apropiat la 7 puncte, 59-52, dar avansul gălățenilor a fost păstrat la un nivel consistent, Sturanovic și Hamilton au refăcut avansul de 9 puncte, scor 61-52. Negoițescu a comis fault antisportiv, Măciucă a profitat și și-a adus actuala echipă la patru puncte, scor 61-57. Piteștiul a punctat prin aruncări libere și s-a apropiat la două puncte, 63-61. Vlad, cu o aruncare de trei puncte, a mărit avantajul gălățenilor la +5, 68-63, însă piteștenii au egalat cu 36 de secunde înainte de final după două libere și o aruncare de afară. În finalul meciului Argeș Pitești a trecut în avantaj, scor 68-70. În ultimele secvențe de joc gălățenii puteau trimite meciul în prelungiri sau chiar câștigat, dar Hamilton a irosit o posesie, a stat cu mingea în mână mai mult decât timpul prevăzut de regulament și argeșenii au mai punctat de două ori de la linia de libere.

Pentru CSM Galați urmează o serie de jocuri cu adversari din subsolul clasamentului. La următorul turneu, programat în perioada 14-15 ianuarie, la Constanța, CSM Galați va juca cu Athletic Constanța, urmând ca turul de campionat să fie încheiat cu două jocuri la Miercurea Ciuc, pe 21-22 ianuarie, unde va juca cu CSM Focșani și CSM Miercurea Ciuc.

Sursa: Realitatea de Galati