Duinică după amiază, în Sala Sporturilor Dunărea din Galați, handbalistele de la CSM Galați au jucat ultimul meci pe teren propriu din acest sezon al Ligii Florilor. Echipa antrenată de Daciana Balaban a încercat să țină ritmul cu echipa din Cisnădie, una mult mai valoroasă în ciuda locului ocupat în clasament în acest sezon. Echipa antrenată de Alexandru Weber s-a impus la Galați, scor 27-40 (18-22). 

Oaspetele au deschis scorul în minutul 1, iar cele două echipe au mai fost la egalitate de 3 ori, ultima dată la 3-3, în minutul 4. Măgura s-a distanțat la 4 goluri, scor 4-8, dar în minutul 12 Galațiul s-a apropiat la un gol, scor 8-9, după un gol marcat de Manolachi. Până în minutul 18 diferența de pe tabelă s-a păstrat la 1-2 goluri, dar în minutul 22 oaspetele s-au distanțat din nou la 4 goluri, după golul de 14-18 marcat de Iskit Caliskan. Fetele de la Galați s-au mai apropiat de două ori la o diferență de două goluri, însă 27 Neagu a dus echipa din Cisnădie la un avans de 5 goluri, scor 15-20. Corban și Andrița au mai redus din handicap, dar Guarieiro și Neagu au refăcut avansul de 5 goluri al oaspetelor. Ultimul gol al primei reprize a fost marcat de gălățence, prin Lopătaru, și duă 30 de minute scorul a fost 18-22.

După pauză primele care au marcat au fost fetele de la CSM Galați, prin Taivan, dar în minutul 35 Bardac a refăcut diferența de 5 goluri, 20-25. Taivan a marcat apoi pentru echipa din Galați, după care a urmat o serie de cinci goluri ale handbalistelor de la Măgura Cisnădie care au făcut ca în minutul 41 tabela să arate 21-30. În minutul 42 Andrița a întrerupt seria oaspetelor, marcând pentru trupa Dacianei Balaban, dar echipa din Cisnădie a reușit o nouă serie de cinci goluri fără să primească niciunul și în minutul 48 tabela arăta 22-35. Cea mai mare diferență de scor a fost de 15 goluri, 23-38 în minutul 53, și 24-39 în minutul 57. La final a fost 27-40, ultimul gol al meciului fiind marcat de gălățence, prin Mancic.

Pentru CSM Galați au marcat: Andrița -11 goluri, Taivan -4, Mancic -2, Lazăr -2, Lopătaru -2, Bichir -2, Corban -2, Manolachi-1, Prescură -1. 

În ultima etapă din acest sezon de Liga Florilor, la capătul căruia CSM Galați va retrograda, echipa pregătită de Daciana Balaban va juca în deplasare, la HC Zalău, echipă care va lupta pentru evitarea retrogradării directe.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedent200 de profesori din toată țara au făcut schimb de bune practici la Simpozionul Național SuperTeach de la Iași
Articolul următorPrecizările lui Bobby Păunescu legate de atacurile împotriva sa de către „Statul paralel” și fantoma „biroului Anti-American” – atacuri orchestrate de membrii și colaboratorii organizațiilor menționate