Controale OJPC soldate cu amenzi şi fructe stricate oprite de la vânzare. Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 52.200 de lei.

Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi au desfăşurat, în perioada 18 februarie – 28 februarie, o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale. În acest caz, a fost vorba despre vânzarea legumelor şi fructelor proaspete în magazine alimentare, hiper/supermarketuri, pieţe şi depozite din Galaţi şi Tecuci.

Au fost verificaţi 19 operatori economici, s-au aplicat şase avertismente şi 17 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 52.200 de lei.

Informaţii eronate afişate la raft

La şase dintre operatorii economici verificaţi, comisarii au constatat că erau afişate la raft informaţii eronate privind ţara de origine şi calitatea produselor.

Deşi trebuie să informeze consumatorii cu privire la ţara de origine, categoria de calitate şi calibrul legumelor şi fructelor, 10 operatori economici nu o făceau.

Promoţii mincinoase

„În două supermarketuri s-a constatat că se utilizau practici comerciale înşelătoare, în sensul că se afişau reduceri de preţuri la diferite legume sau fructe, preţul vechi afişat precum şi procentul de reducere fiind contrare legislaţiei în vigoare. Astfel, în realitate, pentru cele mai multe dintre legumele şi fructele aflate la promoţie reducerea era mult mai mică decât cea afişată, iar pentru unele reducerea era inexistentă, ba chiar preţul de la momentul controlului era mai mare decât cel practicat înainte cu o săptămână”, se arată într-un comunicat al CJPC Galaţi.
Conform sursei citate, comisarii au găsit şi oprit de la comercializare castane cu suprafaţa mucegăită, banane stricate etc.

Articolul precedentCascadorii cu mașina peste scuarul cu gazon din Țiglina I
Articolul următorAngajatorii sunt încă aşteptaţi să se înscrie la bursa locurilor de muncă