Creșterea salariului minim la 3.700 de lei de la 1 iulie va veni la pachet cu majorarea de la 200 de lei la 300 de lei a sumei care nu se taxează din salariul minim brut, dar și cu înghețarea punctului de amendă până la sfârșitul acestui an, a anunțat joi, înaintea ședinței de Guvern, premierul Marcel Ciolacu. Potrivit premierului, cele două măsuri vor fi adoptate prin două acte separate săptămâna viitoare.

„Vom mări pragul de netaxare de la 200 de lei la 300 de lei din salariul minim brut, așa cum am convenit cu domnul Jianu și domnul Șucu, și introduc și salariul minim brut de 3.700 de lei de la 1 iulie și înghețarea punctului de amendă, măsuri care se vor adopta săptămâna viitoare prin două acte separate”, a declarat joi premierul Marcel Ciolacu, înaintea ședinței de Guvern.

Surse oficiale, citate de HotNews.ro, susțin că amenzile de circulație nu vor crește de la 1 iulie 2024 prin majorarea salariului minim la 3.700 de lei.

Angajările în Sănătate, deblocate de Guvern. 2.700 de posturi vacante din spitale și la serviciile de ambulanță vor fi scoase la bătaie

Punctul de amendă este acum 165 de lei, echivalentul a 5% din salariul minim brut, și ar crește la 185 de lei prin majorarea pregătită de Guvern, dar sursele citate spun că „punctul de amendă va rămâne la valoarea actuală până la sfârșitul acestui an”.

Articolul precedentCodul galben de INUNDAȚII, actualizat. Pericol pe râurile din 10 bazine hidrografice
Articolul următorȘoferii care nu-și preschimbă talonul sau permisul pot fi amendați de polițiștii de la Înmatriculări