Chiar dacă se află în spatele gratiilor, Gheorghe Dincă, cunoscut sub numele de „Monstrul din Caracal,” continuă să primească pensie din partea statului român. Condamnat la 30 de ani de închisoare pentru faptele sale atroce, Dincă beneficiază de o pensie lunară de 1.000 de lei.

Ce pensie are Gheorghe Dincă

Gheorghe Dincă a fost condamnat pentru răpirea, torturarea și uciderea tinerelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu în anul 2019. În ciuda acestei condamnări, statul român îi plătește o pensie de 1.000 de lei pe lună. Cu toate acestea, din această sumă, 30% este reținută pentru a acoperi despăgubirile stabilite de instanță în favoarea familiilor victimelor, astfel că Dincă primește efectiv doar 700 de lei pe lună.

După ce instanța a decis ca Gheorghe Dincă să plătească despăgubiri de peste 600.000 de euro familiilor Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, s-a instituit o poprire pe pensia sa. Astfel, 30% din pensia sa este reținută pentru a contribui la aceste despăgubiri, dar suma colectată lunar este infimă în comparație cu valoarea totală a datoriei.

Situația proprietăților și despăgubirilor în cazul de la Caracal

 
 

Deși instanța a impus despăgubiri considerabile, proprietățile deținute de Gheorghe Dincă nu au fost suficiente pentru a acoperi aceste sume. Până acum, au fost vândute doar câteva mormane de fier și două mașini vechi, care nu au adus fonduri semnificative. În aceste condiții, pensia rămâne una dintre puținele surse din care se încearcă recuperarea sumelor datorate.

Gheorghe Dincă își execută pedeapsa de 30 de ani de închisoare la Penitenciarul Craiova. Aceasta este pedeapsa maximă aplicabilă persoanelor de peste 65 de ani. Pe lângă condamnarea principală, Dincă a primit și o condamnare suplimentară de un an și jumătate pentru furt și folosirea instalațiilor clandestine pentru a evita măsurătorile echipamentelor de electricitate furnizate.

 
 

Tribunalul Olt a decis să îl condamne pe Gheorghe Dincă pentru multiple infracțiuni, incluzând trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanare de morminte. Această decizie drastică a fost luată în fața probelor clare care au demonstrat vinovăția lui Dincă.

„Desfiinţează în parte sentinţa penală nr. 134 din data de 23.09.2022, pronunţată de Tribunalul Olt în dosarul nr. 54/104/2020 şi rejudecând: Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă de 30 de ani închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi şi pedepsele accesorii aplicate inculpatului Dincă Gheorghe în pedepsele componente pe care le repune în individualitate. În baza art. 396 alin. 1 şi 2 C. proc. pen. condamnă inculpatul Dincă Gheorghe la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat”, potrivit autorităților.

Deși Gheorghe Dincă, „Monstrul din Caracal,” se află în închisoare pentru crimele sale teribile, continuă să primească o pensie lunară din partea statului. O parte din această pensie este reținută pentru a acoperi despăgubirile datorate familiilor victimelor, dar suma colectată lunar este mică în comparație cu valoarea totală a despăgubirilor. Procesul de recuperare a acestor sume continuă, în timp ce Dincă își ispășește pedeapsa la Penitenciarul Craiova.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentEduard Novak cere ”demisia de onoare” conducerii Federaţiei Române de Ciclism, după suspendarea lui Dascălu
Articolul următorPreședintele Iohannis: Eu nu accept, sub nicio formă, ca România să rămână fără apărare antirachetă şi fără apărare antiaeriană