După o carantină prelungită, măsurile restrictive au fost înlăturate în cartierul din Ivești.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Galați a solicitat la începutul acestei săptămâni ridicarea carantinei din cartierul din Ivești.  Solicitarea a fost adresată Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor, care a emis un ordin de ridicare a carantinei începând cu 10 noiembrie, ora 5.00.

Carantina a fost aplicată cartierului cuprins între străzile Vasile Alecsandri, Victor Ioan Popa şi Pădurii, aferente DJ 254 (strada Blăjerii de Sus). Rata de infectare a scăzut de la 10 la mie la 2,17.

În urma solicitării Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi, luni, 9 noiembrie, Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a emis ordinul de ridicare a carantinei zonale din comuna Iveşti. Astfel, începând cu data de 10 noiembrie, de la ora 5,00, încetează măsurile de carantinare zonală a comunităţii cuprinsă între străzile Vasile Alecsandri, Victor Ioan Popa şi Pădurii, aferente DJ 254 (strada Blăjerii de Sus). Conform datelor comunicate de autorităţile sanitare, incidenţa de infectare în zona carantinată a scăzut la 2,17 la mie, în condiţiile în care la instituirea carantinei indicele de infectare depăşea 10 la mie.

Citeste mai mult: adev.ro/qjjr9h

Sursa: Realitatea de Galati