Campionatul Mondial de machete navale 2018 se desfăşoară la Galaţi, în perioada 1-9 septembrie, în holul Universităţii „Dunărea de Jos”.

Rezultatele deosebite obţinute de sportivii români la competiţiile internaţionale au determinat alegerea Galaţiului ca loc de desfăşurare a Campionatului Mondial 2018. În competiţia din acest an s-au înscris concurenţi din 17 ţări, care vor prezenta în spaţiul expoziţional peste 230 de navomodele.

Festivitatea de deschidere va avea loc duminică, 2 septembrie, pe platoul din faţa Universităţii, iar ceremonia de închidere se va desfăşura sâmbătă, 8 septembrie. Lucrările din concurs vor fi jurizate de o comisie formată din nouă arbitri internaţionali. Navomodelele desemnate câştigătoare vor fi recompensate cu medalii.

Expoziţia poate fi vizitată şi de publicul larg, în perioada 3-8 septembrie, între orele 9,00 şi 18,00. Intrarea este liberă.

Nava militară „Dreadnought”

La precedenta ediţie a Campionatului Mondial de Navomodele machete, românii au obţinut nu mai puţin de 34 de medalii, dintre care şase le-au revenit gălăţenilor. Daniel Ciosu a fost cel mai titrat dintre gălăţeni, el reuşind să câştige o medalie de aur (cu nava militară „Dreadnought”) şi trei de argint.

Articolul precedentTrei noi fotbaliste la echipa Universitatea Galaţi, pentru debutul în prima ligă
Articolul următorCăruţă distrusă şi căruţaş rănit, după ciocnirea cu o autoutilitară