Poliţiştii de frontieră gălățeni au descoperit şi confiscat, în urma executării a şase mandate de percheziție, 33.000 de ţigarete de contrabandă disimulate în televizor, canapea, în masina de spălat rufe sau în anvelope, 19 litri de alcool neaccizat și 166 kilograme de pește, diferite specii, provenind din activități de braconaj piscicol, bunuri în valoare totală de peste 26.000 de lei. Au fost conduşi la audieri trei cetățeni români și au fost indisponibilizate două autovehicule și două telefoane mobile.

În urma activităţilor informativ-operative desfăşurate, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați, în data de 23 martie a.c., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu spijinul colegilor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Galați, în baza unor mandate emise de către Judecătoria Galați, au efectuat percheziții domiciliare la patru apartamente și două garaje de pe raza municipiului de reședință al județului.

În urma acțiunilor specifice, colegii noștri au descoperit și ridicat în vederea confiscării cantitatea totală de 33.000 de ţigarete, 19 litri de alcool neaccizat și 166 kilograme de pește, diferite specii, provenind din activități de braconaj. Cele mai inedite locuri în care s-au găsit țigări de contrabandă disimulate au fost: interiorul unui televizor mai vechi, în anvelope sau în mașina de spălat rufe.

Bunurile, în valoare de peste 26.000 de lei au fost ridicate în vederea confiscării și în funcție de natura acestora, au fost fie introduse în camera de corpuri delicte pentru continuarea cercetărilor, fie predate în vederea valorificării acestora de către agenți comerciali autorizați.

Au fost conduse la audieri trei persoane, cetățeni români, și au fost indisponibilizate două autovehicule și două telefoane mobile.

În continuare poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege, pentru stabilirea cu exactitate a întregului cadru infracțional şi a tuturor persoanelor implicate, urmând ca la finalizare să fie luate măsurie legale ce se impun.

ImagineImagineImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentUE s-a răzgândit în privința fermierilor români
Articolul următorCu drag despre România, județul Brăila | Printre primele orașe din România cu felinare, tramvai și spital militar