În perioada 03.09.2022 – 04.09.2022, polițiștii Serviciului Rutier Galați și a Biroului Drumuri Naționale și Europene, în colaborare cu reprezentanții Regiei Autonome Registrul Auto Român, au desfășurat, în județul Galați, o acțiune care a avut ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor precum și a depășirii vitezei legale pe drumurile publice.

În cursul acțiunii au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 68 710 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată. Dintre acestea un număr de 42 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, polițiștii au reținut 18 certificate de înmatriculare ale vehiculelor, precum și 22 permise de conducere, după cum urmează: 16 permise pentru depășirea limitei de viteză; 3 permise pentru conducerea sub influența alcoolului; 2 permise pentru depășire neregulamentară și 1 permis pentru defecțiuni la mecanismul de direcție.

Au fost constatate 18 defecțiuni tehnice și 2 infracțiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere (dreptul de conducere era suspendat în ambele cazuri). Astfel, a fost depistat un bărbat de 45 de ani din Galati care a condus un autoturism pe DN 25, în localitatea Tudor Vladimirescu, cu viteza de 135 km/h. La testarea alcoolscop a rezultat valoarea de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind verificat în baza de date s-a constatat că are permisul de conducere anulat. S-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentTânăr de 24 de ani, din municipiul Tecuci, depistat pozitiv la amfetamină
Articolul următorDepistat la volan având o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat