Batalionul „Sfântul Andrei” din Galați pleacă în Afganistan

Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” Galați pleacă în Afganistan, în luna ianuarie 2019, într-o nouă misiune.

Militarii gălăţeni se află la cea de-a patra misiune în Afganistan, după cele desfăşurate în anii 2005, 2008 și 2012. Alături de gălăţeni vor pleca la Kandahar, în premieră, 60 de infanteriști marini ai Forțelor Navale Române, trupe recent înfiinţate.

După perioada de pregătire în vederea plecării în Afganistan, militarii au fost evaluați de Comandamentul de Forțe Întrunite. Evaluarea a constat într-un exercițiu complex, care s-a derulat pe parcursul unei săptămâni.

Cei 60 de infanteriști marini ai Regimentul 307 Babadag se antrenează, încă din luna iulie, alături de gălăţeni. Aceştia au parcurs activități specifice de instruire individuală și colectivă, antrenamente de luptă împotriva dispozitivelor explozive improvizate, trageri cu armamentul din dotare și marșuri de instrucție. În activitatea lor obişnuită, infanteriștii marini acționează în Delta Dunării și în nordul Dobrogei, în misiuni pe apă și pe uscat. Ei sunt pregătiţi pentru misiuni asemănătoare celor de la Forțele Speciale.

În precedentele misiuni ale gălăţenilor în Afganistan, şi-au pierdut viaţa trei militari ai Batalionului 300 Infanterie Mecanizată: Narcis Şonei, Ionuţ Cosmin Sandu şi Claudiu Marius Covrig.

Articolul precedentPe drumurile Galaţiului circulă aproape 200.000 de maşini
Articolul următorUn bărbat de 61 de ani, prima victimă a unui accident rutier în anul 2019