CSM Galați a reușit să obțină accesul între cele mai bune opt echipe din Liga Națională de Baschet Masculin, profitând de faptul că Dinamo București a pierdut ambele meciuri restanță. Echipa gălățeană a încheiat sezonul regulat pe locul 8 și va juca în faza secundă a LNBM, play-off-ul.

Accesul în grupa superioară din LNBM a fost obținut de formația gălățeană în urma ultimului meci din sezonul regulat. Gălățenii aveau nevoie ca Dinamo, principalul adversar pentru locul de play-off, să piardă meciul restant cu Argeș Pitești. Meciul de închidere a sezonului regulat a fost pierdut de Dinamo cu 75-100, în fața fostei echipe pregătite de actualul antrenor al echipei gălățene, Florin Nini, Argeș Pitești.

CSM Galați a terminat prima parte de campionat pe locul 8 cu 37 de puncte, la egalitate cu cei de la Dinamo București, departajarea celor două echipe fiind făcută la meciurile directe, pe care gălățenii le-au câștigat în sezonul regulat, 82-75 în tur, la București, și 86-76 la Galați.

A opta clasată după sezonul regulat, CSM Galați va juca în primul tur de play-off cu câștigătoarea fazei I de campionat, U BT Cluj-Napoca. În primul tur de play-off se joacă după sistemul ”cel mai bun din trei jocuri”. Primul meci va avea loc în Sala Polivalentă Horia Demian din Cluj Napoca, duminică, 16 mai, de la ora 19.00. Al doilea meci va avea loc marți, 18 mai, tot la Cliuj Napoca, iar, dacă va fi cazul, meciul decisiv se va juca la Galați, joi, 20 mai.

Sursa: Realitatea de Galati