Accident de muncă petrecut marți, 14 septembrie, în interiorul staţiei de transformare a Transelectrica din Smârdan. Victima, un bărbat în vârstă de 54 de ani, realiza alături de un alt coleg o intervenţie la un utilaj din staţia de transformare. Victima se afla cu un alt coleg într-o nacelă şi interveneau la un utilaj.

Colegul său a dat alarma când bărbatul s-a electrocutat și când s-a trecut la coborârea nacelei au constatat că s-a scurtcircuitat și instalația electrică de la utilajul pe care cei doi erau urcați, fiind coborâți cu un alt utilaj. Între timp a fost chemată şi ambulanţa.

„La sosirea echipajului SAJ Galați la faţa locului au găsit victima, un bărbat de 54 de ani, căruia i se efectuau deja manevrele de resuscitare, respectiv compresiuni şi ventilaţii. Echipajul ambulanţei a preluat manevrele de resuscitare, le-au continuat circa 50 de minute, dar fără succes“, a declarat dr. Mihai Polinschi, director medical Ambulanţa Galaţi.

O echipă a inspectorilor ITM a mers la locul accidentului.

„Din informaţiile pe care le deţinem până în prezent, un angajat al societăţii Electromontaj Bucureşti, sucursala Bacău, care monta un atenuator pentru descărcarea curenţilor de inducţie, a pus mâna pe fir şi s-a electrocutat. Este vorba de un fir care asigura împământarea prin care se descarcă acei curenţi de inducţie“, a precizat Carmen Corodeanu, purtător de cuvânt al ITM Galaţi.

Ancheta continuă la nivelul ITM Galați, evenimentul fiind cercetat şi de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Sursa: Realitatea de Galati