Avertizare de ploi torenţiale şi vijelii pentru judeţul Galaţi

O avertizare Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii a fost emisă pentru judeţul Galaţi, de sâmbătă dimineaţa, de la ora 9.00, până seara, la ora 21.00.

Meteorologii au emis avertizări care vizează cea mai mare parte a ţării. O primă alertă este valabilă de vineri seara până sâmbătă dimineaţa şi vizează judeţele din Transilvania şi jumătatea de vest a Munteniei.

A doua atenţionare, pentru sâmbătă, între orele 9.00 şi 21.00, are în vedere 30 de judeţe, din toate zonele ţării, printre care şi Galaţiul. Potrivit meteorologilor, se vor semnala averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi, pe arii restrânse, 40-70 l/mp.

În acelaşi timp, hidrologii au emis o avertizare Cod galben pentru 28 de judeţe, printre care şi Galaţiul, de vineri seara până duminică la prânz. În această perioadă se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici şi inundaţii locale.

Articolul precedentPeste 100 de participanţi la Concursul de Pescuit pentru Nevăzători
Articolul următorA început pelerinajul icoanei făcătoare de minuni de la Adam