Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Oancea au depistat un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră pentru autocamionul pe care îl conducea, un înscris care atestă efectuarea I.T.P.-ului, falsificat.

În data de 26 octombrie a.c., în jurul orei 01.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, un bărbat cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 51 de ani, care conducea un autocamion, înmatriculat în România.

La controlul de frontieră,  polițiștii de frontieră au constatat că documentul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, prezintă urme de ștergere mecanică și modificare a datei valabilității acestuia. În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că ITP-ul avea valabilitatea până la data de 09.10.2021, fiind modificat înscrisul în cauză cu data de 29.10.2021.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că este angajat șofer la firma de transport care deține autocamionul și nu avea cunoștință despre faptul că documentul care atestă efectuarea  I.T.P.-ului este falsificat.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals și persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.305 de lei.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati