Armă de foc descoperită în torpedoul unui autoturism tractat

O armă de foc a fost descoperită în torpedoul unui autoturism tractat, la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, din judeţul Galaţi.

Echipa comună de control a descoperit arma, de tip revolver, ascunsă în autoturismul tractat pe o platformă de un bărbat cu dubă cetățenie, bulgară și moldovenească. Acesta s-a prezentat, pe 12 martie, în jurul orei 22.15, la Oancea, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei. În vârstă de 40 de ani, bărbatul conducea un autovehicul marca Volkwagen, care tracta pe o platformă un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Ucraina.

În baza profilului de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra celor două maşiini, ocazie cu care au descoperit, în torpedoul autoturismului de pe platformă, înfăşurat în hârtii, un revolver marca Major Eagle, calibru 4 mm.

Bărbatul a declarat că a preluat autoturismul Mercedes la solicitarea unui cetățean ucrainean şi nu ştia de existența armei. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată, iar arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Articolul precedentDepozit de țigări de contrabandă într-un magazin sătesc
Articolul următorTrei tineri din Şendreni au dat o spargere în satul vecin