Anul trecut, peste 6.300 de amenzi pentru parcare neregulamentară au făcut găuri în buzunarele șoferilor gălățeni. 

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră şi poliţiştii de la ordine publică au aplicat 6.380 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de peste 1.280.000 de lei, şi 2.535 puncte de penalizare, în cadrul Planului de măsuri „Parcarea – 2018”.

Cele mai multe amenzi au fost date pentru parcarea autovehiculului pe trotuar, pe spaţiul verde şi parcarea pe scuar, conducătorii auto în cauză fiind sancţionaţi în conformitate cu prevederile HCL 260/2018.

Au mai fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru expunerea mașinilor la vânzare pe domeniul public, pentru abandonul autoturismelor pe domeniul public. Și încălcarea OUG 195/2002 (oprirea interzisă, staţionarea interzisă, acces interzis, acces interzis 3,5 t) a fost sancționată.

375 de amenzi, doar în decembrie 2018

În ultima lună a anului 2018, poliţiştii locali de la nivelul municipiului Galaţi au dat 375 de amenzi, în valoare de peste 89.000 de lei, iar cei sancţionaţi au acumulat şi 175 de puncte penalizare.
De la intrarea în vigoare a HCL 260, în anul 2018, pentru fapte referitoare la circulaţia, oprirea, staţionarea şi parcarea autovehiculelor pe domeniul public sau privat al municipiului Galaţi, altele decât cele prevăzute în OUG 195/2002, sancţiunile sunt cuprinse între 700 şi 2.500 lei.

Planuri pentru 2019 privind siguranța în trafic

În 2019, la nivelul Poliţiei Locale Galaţi este pus în aplicare un nou Plan de măsuri, Siguranţa în trafic”. În perioada ianuarie – decembrie 2019, poliţişti locali de la Secţii de Ordine Publică şi Serviciul Siguranţă Rutieră vor fi angrenați în acţiuni specifice, zilnic.

Ei vor acționa, concomitent sau în intervale de timp diferite, iniţial pe străzile intens circulate, apoi pe străzile secundare, atât în echipe mixte (Siguranţă Rutieră şi Ordine Publică), cât şi independent.
„În anul 2018, cu toate eforturile depuse atât de poliţiştii locali de la Serviciul Siguranţă Rutieră, cât şi de cei de la ordine publică, atestaţi să desfăşoare activităţi şi în domeniul rutier, nu s-a reuşit în totalitate o disciplinare a conducătorilor auto, în special în domeniul parcărilor neregulamentare. Chiar dacă numărul de sancţiuni a fost mare, ca şi cuantumul amenzilor, respectiv numărul de puncte penalizare, aici trebuie insistat”, ne-a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

În acest an, a adăugat Petrică Hahui, poliția locală se va concentra asupra parcărilor neregulamentare în special pe marile artere de circulaţie, la trecerile de pietoni, în staţiile mijloacelor de transport în comun, în intersecţii. Se va interveni şi în faţa instituţiilor publice şi de învăţământ (Palatul de Justiţie, Colegiul Naţional „Costache Negri” etc), und emereu sunt semnalate probleme în acest sens.

 

Articolul precedentLa 81 de ani, a traversat pe unde nu trebuia și a fost rănită
Articolul următorHandbalistele de la CSM Galaţi, înfrângere în primul meci al anului