După ce a demisionat din funcția de subprefect al județului Galați pentru a candidat din partea PNL la primăria orașului Tîrgu Bujor, În ședința de Guvern de miercuri, 14 iulie este pe ordinea de zi a Guvernului un proiect de hotărâre prin care Andra Mihaela Costache va fi renumită în funcția de subprefect. 

Andra Costache a demisionat din funcția de subprefect în data de 18 mai 2021, la doar două luni și jumătate după ce a fost numită în această funcție. Ea s-a înscris în cursa electorală pentru alegerile din orașul natal din partea PNL, dar a pierdut alegerile din 27 iunie la o diferență de 901 voturi față de candidatul PSD, Ion Andone. 

Pentru că și-a asumat această candidatură, ea este astfel răsplătită cu repunerea în funcția de subprefect, funcție care a rămas vacantă aproape două luni. 

Andra Costache este președinte al TNL Galați, organizație care a primit două premii din 7 la Gala Națională a Premiilor TNL, pentru Cea mai activă filială de tineret pentru acțiuni în mediul urban și rural și Cea mai activă organizație de tineret în online.  

Deși are doar 27 de ani, ea a fost cel mai tânăr secretar de stat din România, în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului condus de liberalul Ionuț Stroe. Cariera politică și-a început-o în 2017, când a fost angajată consilier parlamentar la cabinetul senatorului PNL George Stângă, președintele PNL Galați

Andra Mihaela Costache este licențiată în istorie și urmează o facultate de comunicare și relații publice, ambele la Universitatea „Danubius” din Galați.

Sursa: Realitatea de Galati