ANM a emis în această dimineață o avertizare meteorologică valavilă în intervalul de valabilitate: 15 februarie, ora 10:00 – 16 februarie, ora 02:00.

Fenomene și zone afectate: intensificări ale vântului în Carpații Meridionali și Orientali, la altitudini de peste 1700. În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, cu rafale de până la 70…90 km/h, spulberând temporar zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Pe parcursul zilei de luni (15 februarie), în Moldova, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 55…60 km/h, astfel încât senzația de rece va fi accentuată, iar în jumătatea de nord a regiunii, zăpada va fi spulberată.

Intensificări ale vântuluicu viteze în general de 40…50 km/h vor fi și în Transilvania, Oltenia, Dobrogea și estul Munteniei.

În perioada 15 februarie, ora 20 -17 februarie, ora 10, în nordul, centrul și estul țării, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (16/17 februarie) și în regiunile sudice. În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 și -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade. Maximele termice din cursul zilei de marți (16 februarie) vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentGălățean fără permis de conducere depistat conducând un moped neîmatriculat
Articolul următor1.331 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2! Situația din fiecare județ!