În ajunul praznicului Botezului Domnului, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia și urmată de Slujba Sfinţirii Mari a apei.

La slujbă, împreună cu ierarhul Dunării de Jos şi clerul catedralei au fost prezenţi şi credincioşi din municipiul Galaţi care au dorit să participe în această zi de post la rânduiala specială din ziua premergătoare praznicului împărătesc al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a sfinţit şi icoana ce înfăţisează Botezul Domnului în râul Iordan, realizată special de un pictor gălăţean pentru această sărbătoare. După Sfânta Liturghie, chiriarhul Dunării de Jos a oficiat slujba Aghesmei celei Mari, după care i-a binecuvântat pe toţi credincioşii prezenţi prin stropirea cu această apă sfinţită.

Ajunul Bobotezei face parte din categoria posturilor de o zi din cursul anului bisericesc, fiind și un prilej de reculegere duhovnicească înaintea marelui praznic al Botezului Domnului.

La final, Părintele Arhiepiscop împreună cu preoţii şi diaconii catedralei au pus Aghiazma Mare în sticlele pregătite special, după care acestea au fost oferite credincioşilor prezenţi, atât pentru ei înşişi, cât şi pentru cei cunoscuţi ai lor care nu se pot deplasa sau pentru cei aflaţi în suferinţă şi în încercăti în această perioadă dificilă prin care trecem.

De asemenea, pe parcursul acestor zile de sărbătoare, credincioşii din cele două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos, Galaţi şi Brăila, pot merge la bisericile de care aparţin pentru a primi Aghiasma Mare, având în vedere că peste 150.000 de sticle au fost pregătite cu mare grijă de preoții şi voluntarii parohiali, spre a aduce binecuvântare, bucurie, înnoirea şi sfinţire atât sufletelor, cât şi trupurilor noastre.

”Precizăm că în Arhiepiscopia Dunării de Jos, evenimentele liturgice prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului din acest an, se vor desfășura în condiții de pandemie și în conformitate cu rânduielile tipiconale” a declarat preot Rareș Bucur.

Articolul precedentMinoră de 17 ani dispărută
Articolul următorPNL Galați contestă o hotărâre a CLM Galați