Inspectorii de muncă ai ITM Galați au desfășurat în perioada 07.12.2020 – 13.12.2020, actțiuni în scopul punerii în aplicare a ”Planului de acţiuni privind verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii SARS–CoV-2”, aprobat de Instituţia Prefectului – judeţul Galaţi.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost finalizate 44 de controale, toate fiind efectuate în principal pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus. La unităţile verificate au fost constatate 50 de deficienţe şi au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale, toate constând în avertismente.

În domeniul relaţiilor de muncă au fost finalizate 37 de controale, care au urmărit în principal respectarea modului de încheiere, executare şi suspendare a contractelor individuale de muncă. La societăţile verificate au fost constatate 34 de deficienţe şi au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, două avertismente şi o amendă în cuantum de 100.000 lei.

Sursa: Realitatea de Galati