Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea, şi preşedintele raionului Străşeni, Viorel Jardan, au semnat, joi, un acord de cooperare între judeţul Galaţi şi raionul Străşeni din Republica Moldova.

Evenimentul a avut loc la sediul CJ Galaţ, iar acordul de colaborare are scopul de a pregăti diverse activităţi şi viitoare proiecte cu fonduri europene.

”Avem o relaţie foarte bună cu reprezentanţii administraţiei locale din Republica Moldova, alături de care derulăm deja mai multe proiecte transfrontaliere importante, cum ar fi construirea unei clădiri noi pentru Secţia de Pediatrie a Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor sau amenajarea unei săli noi de spectacole la Centrul Cultural ‘Dunărea de Jos’. Astfel, după Cahul, Hînceşti, Anenii Noi şi Cantemir, am semnat un parteneriat şi cu autorităţile din raionul Străşeni, alături de care vom pregăti diverse activităţi şi viitoare proiecte cu fonduri europene”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Raionul Străşeni este situat la 23 de kilometri de Chişinău, are în componență 39 de localităţi şi o populaţie de peste 80.000 de locuitori.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentSilviu Mănăstire (PNL) despre creșterea pensiilor: „Premierul s-a exprimat clar pe chestiunea asta: 15% e pe lege”
Articolul următorOţelul Galaţi, sancţionat de FRF după meciul din Cupa României cu FCSB