A început construcţia drumului prin curtea Poliţiei de Frontieră Galaţi

A început construcţia drumului prin curtea Poliţiei de Frontieră Galaţi, după ce municipalitatea a semnat ordinul de începere a lucrărilor.

Noua stradă va face legătura între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri şi va scurta distanţa dintre cartierele Dunărea şi Ţiglina. Cu o lungime de numai 620 de metri, drumul va reduce distanţa dintre cele două mari zone ale oraşului cu aproximativ patru kilometri.

Primele demersuri pentru acest drum au fost făcute în anul 2005, dar Ministerul Afacerilor Interne a aprobat abia în 2015 transferul terenului necesar, în suprafaţă de 8.602 metri pătraţi. Transferul a fost condiţionat de construcţia arterei în termen de cinci ani, astfel că, dacă realizarea străzii nu ar fi început până în mai 2020, terenul s-ar fi întors la stat.

Lucrările vor fi executate de asocierea Obercons Comp SRL – Constructa Mecanique SRL, care a câştigat licitaţia cu o ofertă de 4.029.939,01 lei. În 2016, s-a mai derulat o licitaţie, câştigată de Lemacons, cu o ofertă de 3.388.039 de lei, dar firma a renunţat la contract. Într-o primă etapă, se va realiza refacerea împrejmuirii sediului Poliţiei de Frontieră, contractul, în valoare de 345.060 de lei, fiind adjudecat de Servland SRL. Durata totală a contractului de lucrări este de 12 luni.

Noua stradă va purta numele sublocotenentului post-mortem Ionuţ Cosmin Sandu, decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, după ce a căzut la datorie în Afganistan.

Articolul precedentPasager rănit după o neacordare de prioritate în intersecție
Articolul următorO braziliancă de 27 ani, ultima achiziţie a echipei de volei CSU Belor Galaţi