La Ivești carantina nu a luat sfârșit încă, însă oamenii de acolo se arată nerăbdatori: un bărbat a încercat să fugă prin câmp.

 
Forțele operaționale ale MAI, care sunt detașate la Ivești au avut de furcă cu un bărbat infectat cu Sars-Cov2 care a fugit din carantină. Acesta a evadat cu mașina pe un câmp din apropiere. În momentul în care a fost văzut de patrula de jandarmi, a intrat în sat, încercând să-și piardă urma.
 
”În autoturism a fost identificat un bărbat în vârstă de 44 ani, domiciliat în zona carantinată care a declarat că dorea să iasă din localitate pentru a merge la cumpărături, într-un supermarket din Tecuci”, au precizat reprezentanţii IJJ Galaţi. Întrebat despre motivul pentru care intenţiona să iasă din localitate, prin zona oprită traficului, acesta a declarat că îi este mai aproape ieşirea în drumul naţional, prin acel loc. Întrucât drumul prin lizieră era blocat cu pământ, jandarmii au observat că acesta a încercat să îşi croiască drum cu ajutorul unei lopeţi. ”Deoarece comportamentul bărbatului a dat de înţeles că acesta se află în izolare, jandarmii l-au întrebat dacă are aplicată măsura izolării de domiciliu, iar el a negat şi a spus că nu este bolnav. În momentul în care oamenii legii au verificat lista persoanelor aflate în carantină au observat că bărbatul figurează ca fiind infectat cu virusul SARS CoV-2 şi carantinat la domiciliu”, informează IJJ Galați.
 
Bărbatul a fost condus acasă, iar acum are un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. 
 
 

Joi, 22 octombrie, o patrulă de jandarmerie aflată în serviciu de asigurare a ordinii publice în comuna Iveşti a observat un autoturism care încerca să iasă din zona carantinată, printr-o lizieră situată la marginea localităţii. În momentul în care a văzut echipajul de jandarmerie, conducătorul autoturismului a părăsit liziera şi a intrat în localitate unde a fost oprit de către jandarmii aflaţi în filtrul instituit pe DN25, strada Blăjerii de Sus. ”În autoturism a fost identificat un bărbat în vârstă de 44 ani, domiciliat în zona carantinată care a declarat că dorea să iasă din localitate pentru a merge la cumpărături, într-un supermarket din Tecuci”, au precizat reprezentanţii IJJ Galaţi. Întrebat despre motivul pentru care intenţiona să iasă din localitate, prin zona oprită traficului, acesta a declarat că îi este mai aproape ieşirea în drumul naţional, prin acel loc. Întrucât drumul prin lizieră era blocat cu pământ, jandarmii au observat că acesta a încercat să îşi croiască drum cu ajutorul unei lopeţi. ”Deoarece comportamentul bărbatului a dat de înţeles că acesta se află în izolare, jandarmii l-au întrebat dacă are aplicată măsura izolării de domiciliu, iar el a negat şi a spus că nu este bolnav. În momentul în care oamenii legii au verificat lista persoanelor aflate în carantină au observat că bărbatul figurează ca fiind infectat cu virusul SARS CoV-2 şi carantinat la domiciliu”, susţin reprezentanţii IJJ Galaţi. Bărbatul a fost condus la domiciliul declarat pentru carantină, iar pe numele său a fost deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cercetările sunt continuate de către poliţie.

Citeste mai mult: adev.ro/qinf2g

Sursa: Realitatea de Galati