Un bărbat acuzat de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism a fost reținut.

În urma a trei percheziții domiciliare efectuate de Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați, un bărbat a fost reținut. Acesta este bănuit de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. Acesta este bănuit că ar fi exploatat sexual mai multe persoane, obligându-le la practicarea prostituției sau înlesnindu-le această activitate și obținând, în acest fel, foloase patrimoniale.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada anilor 2011 – 2017, acționând împreună cu o femeie, de 33 de ani, acesta ar fi recrutat, prin inducerea în eroare cu privire la natura activității ce urma a fi prestată, cinci persoane majore, căroara le-ar fi asigurat transportul și cazarea pe teritoriul Irlandei și Italiei. Folosind constrângerea psihică, menținerea în eroare și șantajul emoțional, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind de cea mai mare parte din banii obținuți, în acest mod, de victime (peste 230 000 de euro).

Totodată, în perioada iunie 2011 – august 2012, acționând în același mod, bărbatul ar fi exploatat  sexual o minoră, de 17 ani, obținând de pe urma acestei activități suma de 125 000 de euro.

Polițiștii au stabilit, de asemenea, că, în perioada martie 2013 – martie 2015, cei doi ar fi determinat și înlesnit unor femei practicarea prostituției, prin realizarea și postarea de anunțuri pe site-uri de profil, prin facilitarea transportului și prin punerea la dispoziție a unor imobile, pe teritoriul Irlandei, obținând foloase de aproximativ 120 000 de euro.

Bărbatul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Cătălin Cherecheș: primarul, mama și donația de 1,5 milioane de euro
Articolul următor100% TU DECIZI! Lia Olguța Vasilescu, karatista iute la mânie. Arestată preventiv pentru mai multe infracțiuni