Noul patron al Combinatului acuză preţul mare al energiei

Noul patron al Combinatului Siderurgic de la Galaţi, Sanjeev Gupta, acuză preţul mare al energiei, afirmând că România este una dintre cele mai scumpe ţări din Europa.

„Cele mai mari provocări pentru industria noastră sunt cele legate de energie. România este una dintre cele mai scumpe ţări din Europa în privinţa electricităţii şi gazului natural, iar industria noastră este energointensivă”, a declarat Gupta, cu ocazia începerii oficiale a operaţiunilor grupului Liberty în România.

Conform lui Gupta, preţul energiei este principalul punct de discuţie cu Guvernul, rezolvarea problemei urmând să permită combinatului gălăţean să redevină competitiv. Patronul de origine indiană a dat ca exemplu o fabrică de aluminiu pe care o are în Franţa, unde energia costă de trei ori mai puţin decât în România.

În context, Ştefan Radu Oprea, ministrul Mediului de Afaceri, Comerţului şi Antreprenoriatului, a spus că Guvernul lucrează la un proiect. Conform oficialului, marile întreprinderi consumatoare de energie vor beneficia de ajutoare financiare, procedură acceptată de Uniunea Europeană şi care se aplică deja în alte state.

Articolul precedentUn gălăţean, prins beat la volan de poliţiştii de frontieră brăileni
Articolul următorMaramureşean depistat la volanul unui autoturism radiat din circulație