Autoritățile au decis să închidă traficul pe strada Brăilei, tronsonul cuprins între intersecția cu bulevardul Dunărea și strada Oțelarilor. În zona blocurilor G1 şi G2 din Micro 18, A1 şi A3 din Micro 20, carosabilul s-a tasat și fisurat adânc.

Iniţial, Primăria municipiului Galaţi ne comunicase că se va interveni abia de luni. Sâmbătă, la ora 14,00, situaţia în zonă era mult mai gravă decât vineri, motiv pentru care autorităţile au decis să ia măsuri. În jurul orei 15,00, a început decopertarea arterei pe toată lățimea.

Motivul tasării nu se cunoaște încă 

Deocamdată, autoritățile nu au reușit să afle cauza accidentului de teren. Fisurile din trotuarele străzii Brăilei şi din carosabilul străzii care face legătura cu Lidl au devenit mult mai proeminente.

„Săpăturile efectuate au scos la iveală faptul că există o pierdere de apă în subteran. Important este să aflăm de unde vine această pierdere de apă, dacă este din conductele CET sau din cele ale Apă Canal, şi cum trebuie să intervenim. Tocmai de aceea, lucrările vor continua şi duminică dimineaţă, când ne vom reîntâlni cu reprezentanţii CET şi ai Apă Canal şi vom analiza situaţia conductelor pe baza planurilor care există şi a realităţii din teren”, a declarat city managerul Galaţiului, Marius Humelnicu.

Articolul precedentPeste 800 de gălăţeni, angajaţi în ianuarie şi februarie 2019
Articolul următorTrasee deviate de pe strada Brăilei, din cauza lucrărilor la tasare