În seara zilei de sâmbătă, 14 ianuarie 2023, la ora 23:50, Poliția Galați a fost sesizată telefonic prin Serviciul Național Apel Unic de Urgență 112, de un bărbat cu vârsta de 30 de ani, cu privire la faptul că o persoană de sex masculin ar fi aruncat cu o piatră asupra autoturismului său, pe care îl parcase pe strada Elena Doamna, în zona Grădinii Publice, din municipiul Galați, și i-ar fi crăpat luneta și zgăriat protbagajul autovehicului.

”Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Galați, care au ajuns în scurt timp la fața locului, au constatat că cele sesizate se confirmă și întrucât persoana care ar fi aruncat cu piatra se afla în zonă, fiind indicată de proprietarul autoturismului, au procedat la interpelarea sa. Bărbatul, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, a refuzat să stea de vorbă cu polițiștii și a intenționat să părăsească locul unde a avut loc incidentul. Pe timpul legitimării acestuia au intervenit și alți doi bărbați, care îl cunoșteau, aflați și aceștia sub influența alcoolui, în încercarea de a împiedica polițiștii să-și îndeplinească obligațiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea persoanei la sediul poliției.

Pentru a-i liniști pe bărbați, polițiștii au fost nevoiți să folosească spray iritant lacrimogen și au solicitat sprijinul jandarmilor aflați în zonă. Doi dintre bărbații au fost imobilizaț și conduși la sediul Secției 5 Poliție Galați” au precizat reprezentanții IPJ Galați.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere, iar persoana care ar fi aruncat cu piatra, un bărbat cu vârsta de 35 de ani, din municipiul Galați, întrucât prezenta excoriații la nivelul capului și acuza dureri, nefiiind coerent în vorbire, a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf Apostol Andrei, pentru îngrijiri medicale de specialitate. 

Față de ceilalți doi bărbați, cu vârstele de 42, respectiv 34 de ani, jandarmii gălățeni au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă de 500 de lei și 1000 de lei, pentru provocare de scandal și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentCozmin Gușă a dezvăluit legătura între scandalul Tiriac-Securitate și privatizarea Petrom
Articolul următorPeste 300 de persoane luate în supraveghere de organele judiciare în perioada 6-12 ianuarie 2023