60 de concurenţi din România şi Republica Moldova vor participa, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a competiţiei internaţionale de interpretare „Pianul fermecat”.

Concursul, organizat de Școala de Arte a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi, se adresează micilor pianiști din școli de arte, centre cultural, grădinițe, palate ale copiilor, case de cultură și școli. Concursul se va desfăşura, sâmbătă, 11 mai, de la ora 9.00, în sala „Sergiu Dumitrescu” a Centrului Cultural, intrarea fiind liberă.

La ediția din 2019 participă 60 de concurenți, cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani. Pianiştii din ţară sunt din Iași, Brăila, Tecuci, Buftea, București, Constanța, Medgidia, Focșani, Ploiești, Botoșani, Breaza, Buzău și Galați. Un sfert din numărul copiilor înscrişi sunt din Chișinău, ceea ce a transformat „Pianul fermecat” într-o competiţie internaţională.

Concursul se va desfăşura pe categorii de vârstă. Jurizarea va fi realizată de trei profesionişti recunoscuţi: lect. univ. dr. Piro Gaqi – președinte, de la Facultatea de Arte – Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, profesor Anca Sandu – Colegiul Național de Arte „George Enescu” din București şi lect. univ. dr. Camelia Pavlenco – Universitatea Națională de Muzică din București.

 

 

Articolul precedentPatru trasee Transurb, deviate mâine șase ore din cauza mitingului PSD
Articolul următorLuni începe a 27-a ediție a Festivalului Internațional de Animație „Gulliver”