24.000 de cărți funciare, eliberate gratuit în nouă localităţi gălăţene

Aproape 24.000 de cărți funciare au fost eliberate gratuit pentru proprietarii imobilelor din nouă localităţi gălăţene, în perioada 2017-2019.

Lucrările de cadastru general au fost realizate prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023, susținut de Guvernul României. Finanțarea a fost asigurată din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Galați.

Cele 23.726 de imobile cadastrate le aparțin gălăţenilor din localităţile: Rădești, Berești, Jorăști, Tudor Vladimirescu, Cuca, Cudalbi, Barcea, Vlădești și Vârlezi. Lucrările s-au desfășurat pe o suprafață de 20.421 de hectare. În prezent, din totalul de 65 de localităţi din județul Galați, patru (Matca, Valea Mărului, Băleni și Vârlezi) sunt cadastrate integral.

În anul 2019 vor mai fi finanțate lucrări de peste 6,5 milioane de lei, pentru 44 de localităţi gălăţene. Totodată, nouă comune din județ – Șendreni, Ivești, Vânători, Frumușița, Berești-Meria, Munteni, Barcea, Independența și Liești – vor fi cadastrate integral cu fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Articolul precedentEchipa de baschet sub 20 de ani a CSM Phoenix, campioană națională
Articolul următorA lovit patru maşini, după ce s-a urcat băut la volan