Până astăzi, 12 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 15.778 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.685 au fost declarate vindecate și externate. În Galați au fost înregistrate 519 cazuri conform datelor Grupului de Comunicare Strategică. Conform datelor centralizate de DSP și comunicate de Instituția Prefectului în Galați sunt 616 persoane în carantină instituționalizată și 350 de persoane în autoizolate și monitorizate la domiciliu. 510 persoane sunt confirmate și 71 au decedat. Vindecări sunt în număr de 200, iar 3955 de teste au fost efectuate.

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Poliția Locală și angajați MApN au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza spațiilor de carantină instituționalizată. 
■ În ultimele 24 de ore, 30 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale aplicate, în valoare de 5000 de lei, pentru fapte de natură economică.

Totodată, la nivel național,până acum, 991 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș și Olt, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 190 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 238 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.923 de  persoane. Alte 19.007 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 269.183 de teste.

Articolul precedentMarcel Vela, anunț de ultimă oră: Ordonanța nr.11 elimină o parte din restrictii TEXT INTEGRAL
Articolul următorRelațiile bolnăvicioase din sistemul sanitar. Legătura dintre afaceriștii controversați și șefii din spitale