15% dintre maşinile vechi din Galaţi reprezintă pericole uriaşe în trafic, au anunţat inspectorii RAR, în urma unor controale care au vizat peste 600 de „rable” înmatriculate în judeţ.

În total, aproape trei sferturi din cele 696 de „rable” trase pe dreapta de inspectori au avut probleme şi au primit statutul de „neconforme”. Mai mult, verificările din primele şase luni ale anului au arătat că 104 maşini, aproape 15%, prezentau defecţiuni majore şi erau adevărate „bombe” pe roţi.

Trebuie precizat faptul că inspectorii RAR au oprit numai vehicule care, aparent, aveau probleme tehnice, iar controalele le-au dat dreptate în peste 70% din cazuri. „Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţiile de iluminare şi semnalizare, emisii poluante, punţi, jante şi anvelope, vizibilitate şi sistemele de frânare şi direcţie”, se precizează într-un comunicat al Registrului Auto Român.

La nivel naţional, în primul semestru, au fost controlate 33.726 de maşini, 1.700 dintre acestea (5%) prezentând pericol iminent de accidente, iar jumătate fiind declarate neconforme, din cauza diferitelor probleme. Reprezentanţii RAR au mai precizat că rezultatele nu reflectă starea generală a parcului auto, pentru că au fost verificate numai vehiculele susceptibile a prezenta defecțiuni.

În perioada similară a anului trecut, din 527 de maşini verificate în judeţul Galaţi, 101 aveau defecţiuni majore (19%), iar aproape 70% au fost considerate neconforme.

Articolul precedentProgramul de lucru la serviciile de Paşapoarte revine la normal, de pe 3 septembrie
Articolul următorTrei noi fotbaliste la echipa Universitatea Galaţi, pentru debutul în prima ligă