Din nou, gălăţenii au ieşit în stradă, în această după-amiază, nemulţumiţi de creşterea impozitului auto cu 55%. În faţa Prefecturii, peste 100 de gălăţeni au protestat. La un moment dat , trei maşini ale protestatarilor au blocat strada din faţa Prefecturii circa jumătate de oră.

 Cei trei şoferi au plecat şi au deblocat strada. Şoferii vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 580 şi 725 de lei şi cu 5 puncte de penalizare. Oamenii au scandat «Demisia!» sau «Hoţii!» şi au huiduit. Mai apoi, câţiva dintre protestatari au mers spre zona unde locuieşte primarul şi au scandat «Jos taxa auto!».

Organizați pe Facebook sub sloganul ”Nu suntem iobagi pe tarlaua lui Pucheanu”, circa 150 de gălățeni s-au adunat din nou pentru a-și manifesta public dezaprobarea cu privire la majorarea unor impozite locale cu începere de la 1 ianuarie 2021.

Plasați de această dată în fața sediului Instituției Prefectului, în zona Monumentului Eroilor Revoluției, protestatarii, echipați cu mijloace acustice, au scandat ”Demisia”, ”Jos Pucheanu” și au huiduit copios hotărârea adoptată anul trecut, în decembrie, la nivelul Consiliului Local. De altfel, ca măsură de precauție, traficul rutier a fost blocat de poliție pe strada Domnească, de la intersecția cu Bulevardul Brăilei și până în strada Gării, cu excepția traseelor de troleibuz. Manifestarea a durat circa 75 de minute, sub supravegherea polițiștilor și jandarmilor și s-a încheiat la circa -6 grade Celsius. Totuși, ulterior, câțiva dintre participanții la protest au mutat vuvuzelele sub geamurile Blocului Miorița, situat la intersecția străzilor Domnească și Gării.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentBilanț coronavirus 17 ianuarie: 2.156 de cazuri noi și 57 de decese
Articolul următorAdevăratul combinator din PSD: Horia Mihălcescu, șopârla de pe umerii lui Liviu Dragnea și Elena Udrea