UPDATE:

Tânărul de 21 de ani, care a forţat marţi noapte un baraj al poliţiei, fiind urmărit pe mai multe străzi din oraş, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Asta a hotărât  procurorul care a preluat cazul, deşi tânărul, care rămăsese fără permis după ce a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, a ignorat legea urcându-se din nou la volan.
Cercetările în acest caz vor continua sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi fugă de la locul accidentului.
Vă reamintim faptul că bărbatul a acroşat cu maşina doi pietoni şi a fugit de la locul accidentului, fiind identificat apoi de poliţişti în trafic. Nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiei, fiind apoi urmărit de oamenii legii, care au făcut şi uz de armă încercând să-l oprească.

UPDATE: Şoferul urmărit marţi seară prin traficul din oraş a fost identificat şi prins de poliţiştii gălăţeni, fiind reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 21 de ani, care avea dreptul de a conduce suspendat. Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi, Iulian Unguru, şoferul a mai avut şi în trecut probleme cu legea, acesta având dosar penal pentru că a refuzat recoltarea probelor biologice. Şi de această dată, gălăţeanul a fost testat cu aparatul DRAGER, rezultatul fiind însă negativ. Poliţiştii l-au dus totuşi la spital pentru recoltare de probe biologice pentru a se stabili dacă a băut sau dacă a consumat substanţe interzise.

Tânărul este acum la audieri, urmând ca poliţiştii să dispună măsurile legale care se impun faţă de tânărul care este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de conducere fără permis, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Ştirea iniţială:

Urmărire ca-n filme, marţi seară, pe străzile oraşului, după ce poliţiştii gălățeni au încercat să prindă un autoturism al cărui șofer nu a oprit la semnalele regulamentare.

Povestea este însă mult mai complicată. Oamenii legii au fost alertați, prin Numărul Unic de Urgență 112, de un bărbat și o femeie, care se aflau la Spitalul de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” că respectivul șofer i-a acroșat cu mașina și a fugit de la locul faptei. Oamenii au spus care era numărul de înmatriculare al mașinii, polițiștii reușind să-l depisteze pe șofer în trafic.

De aici însă, situaţia a ieşit total de sub control. Şoferul nu a oprit la semnalele regulemantare ale polițiștilor, continuându-şi drumul. Poliţiştii au plecat în urmărirea autoturismului, chemând în ajutor și alți colegi, care au încercat să oprească autoturismul cu un baraj.

Șoferul nu a oprit însă nici de această dată, mergând mai departe și punând în pericol și viața polițiștilor. După somarea legală, oamenii legii au făcut uz de armă încercând să îl oprească pe fugar.

”Au fost trase două focuri de armă, unul în plan vertical, iar cel de-al doilea spre mașina urmărită. Nimeni nu a fost rănit”, ne-a declarat Iulian Unguru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. Astfel, șoferul și-a continuat drumul, în ciuda faptului că pe urmele sale se aflau mai multe mașini de poliție. La un moment dat, șoferul și-a abandonat mașina, pe o străduță din Țiglina 1, și a fugit. Oamenii legii au găsit mașina, iar acum fac cercetări pentru identificarea și prinderea șoferului.

Foto: GSG

Articolul precedentUn moldovean cu cetăţenie română a vrut să intre în ţară traversând înot Prutul
Articolul următorCSM Galați introduce bilete de intrare la toate meciurile echipelor sale de seniori