Handbalistele de la CSM Galați au obținut primul punct din această ediție a Ligii Florilor, după egalul obținut în ultima etapă a turului, pe teren propriu, cu HC Zalău, o altă echipă aflată în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Meciul desfășurat duminică, de la ora 11.00, în Sala Sporturilor ”Dunărea” din Galați s-a terminat la egalitate, scor 24-24, după ce la pauză echipa gălățeană a intrat în avantaj de un gol, 12-11. 

CSM Galați a deschis scorul în minutul 2, prin Lopătaru, dar echipa lui Gheorghe Tadici a marcat de două ori, prin Stamin și a preluat conducerea în minutul 3. Galațiul a preluat conducerea în minutul 12, când Lopătaru a marcat pentru 4-3. În minutul 24 Galațiul s-a desprins prima dată la 3 goluri, după reușita de 9-6 a lui Manolachi. În minutul 26 Ichim a marcat pentru 11-8, dar până la pauză echipa din Zalău a redus handicapul la un singur gol, 12-11.

După pauză, HC Zalău a egalat la 12, după un gol marcat de Stamin, iar în minutul 36 au trecut în avantaj, 14-15, după golul lui Lazic. În minutul 47 gazdele s-au distanțat din nou la două goluri, scor 20-18, după golul marcat de Taivan. În minutul 50 Andrița a marcat pentru 23-21, dar în următoarele 8 minute gălățencele nu au mai marcat niciun gol și au primit 3, astfel că echipa din Zalău a preluat conducerea în minutul 59, 23-24. Daniela Corban a egalat la 24 în minutul 59, iar în ultimul minut al partidei oaspetele au avut atacul, dar Prycop a pierdut mingea și Galațiul a avut ultimul atac, dar aruncarea lui Taivan nu a găsit drumul spre gol și meciul s-a terminat la egalitate. 

Pentru CSM Galați au marcat: Andrița – 8 goluri (3 de la 7 m), Lopătaru -5, Ichim -3, Manolachi -3, Taivan -2, Corban -2, Bichir -1. În poartă, Nicolaeta Petre a avut 4 intervenții. Au mai jucat: Aron, Eiler, Mureș, Prodan. 

Pentru HC Zalău au marcat: Mihart – 8 goluri (6 de la 7 m), Stamin -7, Lazic -4, Marin -2, Naumenko -1, Bălăceanu -1, Toth -1. Paula Teodorescu Vișan a avut 8 intervenții reușite. Au mai jucat: Mărginean, Berbece și Prycop. 

La finalul turului de campionat, CSM Galați este pe ultimul loc, cu un singur punct, iar HC Zalău este pe locul 12, cu 10 puncte. 

 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentProgramul meciurilor din turul 2 al Cupei României la handbal feminin
Articolul următorVideo: Arestat preventiv pentru tâlhărie