UPDATE. Tânăra de 21 de ani, aflată în comă, a murit la Spitalul din Tecuci. Ceilalți șase răniți au fost transportați la Spitalul de Urgență din Galați.

––––––––––––––––––––––––––––––––-

Un accident mortal a avut loc, vineri seara, în jurul orei 21.50,  în localitatea gălăţeană Gara Berheci, tragedia având la bază o manevră rutieră riscantă a unui cetăţean austriac.

În accident au fost implicate două autoturisme, iar în urma ciocnirii dintre acestea o persoană a decedat, în timp ce alte şapte au fost rănite şi au fost transportate la spitalul din Tecuci, pentru îngrijiri şi investigaţii suplimentare.

Conform anchetatorilor, în jurul orei 21.50, un cetăţean austriac, în vârstă de 48 de ani, care îşi conducea autoturismul în satul Gara Berheci, dinspre Bârlad spre Tecuci, a efectuat o depăşire, într-o curbă fără vizibilitate, încâlcând linia continuă, şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism care circula regulamentar, din direcţie opusă.

Şapte persoane rănite grav

În urma impactului, a rezultat decesul conducătorului auto din maşina lovită, un bărbat de 45 de ani, rănirea altor patru pasageri din acelaşi autoturism, precum şi a trei persoane din automobilul care a provocat accidentul, inclusiv şoferul austriac.

Întrucât primele informaţii de la faţa locului indicau mai multe persoane accidentate şi cel puţin una încarcerată, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Cătălin Sion. La locul accidentului din satul Gara Berheci, comuna Gohor, s-au deplasat o autospecială cu modul de descarcerare, o ambulanţă SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple, o unitate de terapie intensivă mobilă şi două ambulanţe SAJ.

Răniţii au fost transportaţi la spitalul din Tecuci

Dintre accidentaţi, o femeie în vârstă de 21 de ani se află în comă traumatică, iar un bărbat de 29 de ani a suferit un traumatism cranio-cerebral. De asemnea, în stare gravă mai sunt o tânără de 17 ani, care a suferit o fractură deschisă la un picior, precum şi o femeie de 41 de ani, diagnosticată cu un traumatism toracic. Şoferul vinovat are o fractură la braţul stâng, o femeie de 30 de ani a suferit o fractură de femur, iar un bărbat de 33 de ani a fost victima unui traumatism cranio-cerebral moderat.

Toate persoanele accidentate au fost transportate cu ambulanţele SMURD şi SAJ la Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci.

Articolul precedentZeci de moldoveni au rămas fără marfă, după o razie a inspectorilor sanitar-veterinari
Articolul următorWeekend cu oferte diverse de divertisment, pe faleza din Galaţi