În cadrul programului de pregătire, subunitățile de intervenție ale ISU Dunărea Brăila au desfășurat marți, 22.11.2022, exerciții cu forțe și mijloace în teren pentru gestionarea unor situații de urgență. 

Astfel, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit pentru gestionarea unei situații de urgență generat de un accident rutier care a avut loc la intersecția dintre Șoseaua Focșani (DN 22) și Șoseaua de Centură (DN 2B) a municipiului Brăila, unde au fost implicate o autoutilitară încărcată cu ambalaje de carton și un autoturism. În urma accidentului o persoană a rămas încarcerată în autoturism, iar autoutilitara a luat foc.

Detașamentul 2 de pompieri Brăila a fost solicitat să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generat de un accident rutier care a avut loc în localitatea Chiscani, fiind implicat un autoturism care a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un stâlp de iluminat, conducătorul auto rămânând încarcerat. 

Garda de intervenție Ianca a fost solicitată să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generat de un accident rutier care a avut loc pe DJ 211 spre localitatea Bordei Verde, unde au fost implicate un autotren încărcat cu lemne și un autoturism. În urma coliziunii remorca autotrenului a luat foc, iar în autoturism a rămas o persoană încarcerată.

Garda de intervenție Făurei a fost solicitată la intervenție pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o locuință din localitatea Făurei. În momentul sosirii echipajelor la locul intervenției exista posibilitatea extinderii incendiului la anexele gospodărești aflate în apropiere.

Garda de intervenție Însurăței a fost solicitată pentru intervenție de limitare și lichidare a unui incendiu la o locuință din localitatea Însurăței. În momentul sosirii echipajelor la locul intervenției exista posibilitatea extinderii incendiului la o clădire învecinată construită din material lemnos.

Prin desfășurarea unor astfel de exerciții se urmărește antrenarea comandanților intervenției, organizarea și coordonarea acțiunilor, perfecționarea pregătirii personalului  privind cunoașterea procedurilor specifice de intervenție și de organizare, încă din primele momente, a operațiunilor de căutare-salvare a persoanelor vătămate. Aceste exerciții se desfășoară lunar, urmărindu-se acoperirea tuturor tipurilor de risc din zona de competență a fiecărei subunități” a declarat col. Ștefan Stoian, purtător de cuvânt al ISU Brăila.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentUn gălățean sub influența alcoolului a intrat cu mașina într-un gard
Articolul următorBright Sky RO – aplicația mobilă ce sprijină victimele violenței domestice, folosită de aproape 32.000 de ori de la lansarea în România