Fundația Comunitara Galați organizează Semimaraton Galați, pe 23 mai. Proiectele pot fi înscrise până pe 12 martie, ora 00.00. ONG-urile și grupurile de inițiativă interesate de această oportunitate de finanțare pot înscrie ideea lor pe www.semimaratongalati.ro, la secțiunea Înscrie un proiect 2021. Sunt eligibile pentru a aplica organizații neguvernamentale și grupuri de inițiativă din Galați și Brăila. 

Semimaraton Galați este un eveniment filantropic, cu caracter sportiv și este organizat de către Fundația Comunitară Galați. Ajuns la a VIII – a ediție, Semimaraton Galați își propune să aducă plus valoare comunităților locale, prin îmbinarea beneficiilor sportului cu acțiuni precise de susținere comunitară. Programul Semimaraton Galați susține generozitatea și spiritul comunitar, precum și un stil de viață orientat către sport, prin promovarea unor idei/proiecte cu impact pozitiv, care au ca scop rezolvarea problemelor din Galați si zonele învecinate astfel încât să contribuim împreună la creșterea calității vieții. În cele șapte ediții ale evenimentului, Fundația Comunitară Galați a susținut 65 de proiecte, finanțate cu 233.225 lei sub formă de granturi.

Semimaratonul înseamnă angrenarea celor mai importante resurse din comunitate. Evenimentul aduce împreună toții actorii importanți: cetățeni, organizații, companii și autorități publice, punând la dispoziție fonduri prin intermediul cărora vor fi sprijinite inițiative ale grupurilor informale, cât și proiecte ale organizațiilor non-guvernamentale.

Organizațiile non-profit și grupurile de inițiativă propun idei și/sau proiecte/cauze care să aducă plus valoare comunității. Cele mai bune proiecte sunt selectate în urma unui proces de stabilire a eligibilității și a punctajului întrunit. Unul dintre proiecte va fi ales din Municipiul Brăila. Ne dorim să micșorăm distanța dintre cele două orașe și să întărim prietenia dintre cele două prin susținerea unei cauze din Brăila.

Pot înscrie proiecte echipele care au idei ce pot rezolva probleme ale comunității și vor crește calitatea vieții din Galați și zonele învecinate, respectiv:

– Grupuri de inițiativă* (fără personalitate juridică) din Galați si Brăila

– Organizații non-guvernamentale (ONG-uri) din Galați si Brăila

Deoarece ne dorim să creștem calitatea proiectelor înscrise de la an la an, pe parcursul perioadei de depunere a aplicațiilor, echipa Fundației Comunitare Galați va oferi la cerere, consultanță pentru definirea proiectelor și finalizarea aplicațiilor.

Formularele de aplicare pot fi descărcate de pe site-ul www.semimaratongalati.ro. Acestea trebuie completate și transmise la adresa de e-mail: [email protected], împreună cu 2-4 poze relevante, până pe 12 martie, ora 00:00.

Pentru că binele se învață și se înfăptuiește mai bine împreună, Semimaraton Galați 2021 devine din nou, provocarea adresată comunității gălățene de a se mobiliza, implica și contribui la devenirea unui oraș transformat prin mișcare, pentru schimbare.

 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentO veste rea și una bună de la Teatrul Fani Tardini
Articolul următorElena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare EXECUTARE în dosarul campaniei prezidențiale, pentru spălare de bani – Ioana Băsescu: 5 ani de închisoare