Incendiul care a distrus, sâmbătă, Hanu Vânătorului de pe DN 26, din localitatea Vânători, judeţul Galaţi, a pornit de la un scurtcircuit la o ladă frigorifică aflată în bucătăria restaurantului, după cum a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galați.

În urma incendiului au ars patru corpuri de clădire principale şi mai multe anexe, însumând aproximativ 5.000 mp, cu bunurile din interior, electrocasnice, instalaţii electrice, textile, diverse acte şi corpuri de mobilă. Au fost salvate trei locuinţe, care se învecinau cu restaurantul de la care a pornit incendiul. Nu au fost înregistrate victime.

”Incendiul a fost lichidat, dar un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Galaţi va rămâne la faţa locului, pentru supraveghere, până duminică dimineaţă. Intervenţia pompierilor a fost extrem de dificilă din cauza vântului, flăcările extinzându-se şi la un imobil învecinat, dar şi la o anexă dintr-o a treia gospodărie. Pompierii gălăţeni au lucrat aproximativ 11 ore pentru stingerea incendiului, dar şi pentru protejarea locuinţelor din vecinătate”, au transmis pompierii de la ISU Galaţi.

Pentru stingerea incendiului s-a acţionat patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară, o autospecială de descarcerare şi echipajul SMURD tip B2 de la Detaşamentul de Pompieri Galaţi, cărora li s-au adăugat două autospeciale de la Secţia de Pompieri Galaţi, o autocisternă de 9 tone, două autospeciale de la Combinatul siderurgic din Galaţi şi 23 de pompieri chemați la intervenție din tura liberă. Nu au fost înregistrate victime, dar 15 persoane s-au autoevacuat.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentLiviu Dragnea, DEZVĂLUIRI EXCLUSIVE despre sforile trase de eminența cenușie a Statului Paralel. Ce rol joaca Grindeanu – combinatii periculoase cu interlopii – Culisele statului paralelv
Articolul următorMarcel Ciolacu, vicepreședinte al Internaționalei Socialiste