Doi muncitori găsiți în stare de inconștiență într-un colector de ape uzate

Doi muncitori, angajați ai societății Apă-Canal, au fost găsiți leșinați într-un colector de ape uzate de la Elice.

Cei doi, în vârstă de 51, respectiv 55 de ani, efectuau lucrări de mentenanţă la staţia de pompare de la Elice. la un moment, li s-a făcut rău, cel mai probabil din cauza acumulărilor de gaze. La faţa locului au fost solicitate de urgenţă echipaje al ISU şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Unul dintre muncitori era în stop cardio-respirator

Pompierii au fost cei care i-au scos pe cei doi bărbaţi din subteran şi i-au predat echipajelor medicale, unul dintre muncitori fiind în stop cardio-respirator. „Echipajele de pompieri au intervenit pentru extragerea a două persoane dintr-un canal de colectare a apelor uzate, acestea erau în stare de leşin. La momentul extragerii una dintre ele era în stop cardio-respirator şi cu o lovitură la cap şi una în stare de inconştienţă. Victima a fost resuscitată şi preluată de  un echipaj de terapie intensivă a SMURD, cealaltă persoană fiind transportată de la spital de o ambulanţă”,  ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Lucrau fără echipament de protecţie

Cei doi muncitori nu aveau echipament de protecţie în momentul în care au intrat în staţia de pompare. „Făceau lucrări de mentenanţă la staţia de pompare care trimite apa uzată către staţia de epurarea a municipiului Galaţi. A fost o acumulare de gaze, dar am înţeles că ei ştiu şi şi-au făcut ventilaţia de rigoare, dar probabil a fost o acumulare în exces sau ceva mai puternic care  a creat dificultăţi la intervenţie”, ne-a explicat Aurel Condurache, director tehnic al  Apă Canal.

Au fost transportaţi la spital în stare stabilă

Din fericire, cei doi bărbaţi au fost transportaţi la spital în stare stabilă. „Avem două victime, probabil intoxicate cu monoxid de carbon, una dintre ele căzută jos în momentul în care a încercat să acorde primul ajutor primei victime. Nu prezintă, momentan, risc vital, dar vom vedea după investigaţiile ulterioare”, a declarat dr. Ionuţ Băneşanu, medic UPU – SMURD Galaţi.

Se face anchetă pentru stabilirea cauzelor

Inspectoratul teritorial de Muncă a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului de muncă şi a dispune eventuale măsuri.

„Se făceau intervenţii la o staţie de pompare din cadrul Apă Canal. Se pare că cei doi muncitori care au intrat în incinta staţiei, aflate în subteran, au fost afectaţi de un gaz, posibil rezultat din atmosferă datorită canalizării sau datorită lipsei de oxigen, spaţiul fiind închis şi nearisit. Cei doi muncitori au fost transportaţi la spital, iar noi facem verificări care a fost cauza producerii evenimentului şi, eventual să dispunem măsuri în consecinţă”, a declarat Viorel Dumitru, directorul ITM.

Articolul precedentLa Galați s-au strâns peste opt tone de deşeuri electrice, campania continuă
Articolul următorLa 100 de ani de la Unire, primarul nu mai vrea parada de 1 Decembrie pe strada Domnească