18 trupe din opt ţări vor să fie „Rock la Dunăre”

Festivalul internaţional "Danube Rock" a ajuns anul acesta la cea de-a cincea ediţie

Festivalul internaţional „Danube Rock”, ajuns anul acesta la cea de-a cincea ediţie, aduce la Galaţi nu mai puţin de 18 trupe din opt ţări. Concertele vor debuta vineri, 15 iunie, de la ora 18.00, pe Stadionul „Dunărea”, iar cele trei zile de spectacole se vor încheia duminică, 17 iunie, aproape de miezul nopţii. Numărul mare de trupe străine le va oferi gălăţenilor o adevărată radiografie a ceea ce înseamnă mişcarea rock actuală în Europa.

Scena de pe Stadionul „Dunărea”, în curs de amenajare

Pe scenă vor urca formaţii în plină ascensiune din Austria, Croaţia, Grecia, Italia, Serbia, Republica Moldova şi Ucraina, alături de trupe româneşti consacrate. Prima zi va fi deschisă de formaţia Somn de’amiază, iar mai pe… seară vor urca pe scenă Project Renegade (Grecia), T.H.D. (Ucraina), The Overalls (Austria), Alex Calancea Band & Guz (Moldova) şi O.C.S.

Ziua de sâmbătă le va oferi spectatorilor gălăţeni prilejul de a-i cunoaşte sau de a-i reasculta pe rockerii de la Riot Monk, Busola (Moldova), Le Basour (Italia), And The Kid (Croatia), Trooper şi Celelalte Cuvinte.

A treia şi ultima seară de rock la Dunăre îi va aduce pe scenă pe localnicii Florin Chiriac and the Hippie Band, urmaţi de trupele Denorm (Moldova), Cotton Pickers (Serbia), Bucovina, Altar şi Kempes.

Trebuie remarcată şi prezenţa la Galaţi a cunoscutului Dan Helciug (solistul trupei Spitalul de Urgenţă), care este gazdă a festivalului încă de la prima sa ediţie şi reuşeşte să creeze o atmosferă de zile mari de fiecare dată.

Preţul unui abonament pentru cele trei zile de festival este de 97,2 lei. Un bilet cu preţ întreg costă 54 lei pe zi, iar elevii şi studenţii plătesc 32,4 lei pe zi. Biletele se pot achiziţiona direct de la Stadionul „Dunărea”, dar şi de la casieria Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „N. Leonard”, organizatorul manifestării.

Accesul publicului pe stadion se va face de la ora 17.00, pentru a fi evitată înghesuiala. Recitalurile trupelor vor dura între 30 şi 90 de minute fiecare, în funcţie de importanţa artiştilor şi de reacţia publicului. Organizatorii au pregătit în incinta stadionului standuri cu răcoritoare, cafea, îngheţată, bere şi produse alimentare.

Uriah Heep, la prima ediţie a festivalului

Iniţiat în 2014, ca un festival al statelor riverane Dunării, „Danube Rock” le-a permis amatorilor muzicii rock din Galaţi să vadă în oraşul lor trupe celebre în lume, precum Jethro Tull şi spectaculosul Ian Anderson sau Uriah Heep, alături de toate numele mari ale rockului autohton, printre care Phoenix, Dan Andrei Aldea (Sfinx), Cristi Minculescu şi Iris, Holograf, Cargo, Timpuri Noi, Viţa de vie, Vama, Luna Amară, Alternosfera sau Zdob şi Zdub.

Articolul precedentSe redeschid locurile de joacă din Galaţi
Articolul următorCombinatul şi Şantierul Naval premiază din nou în bani olimpicii gălăţeni