Update: La jumătate de oră după ora 22, când intră în vigoare măsurile de interzidere a circulației în afara locuinței, sute de manifestanți sunt în continuare în stradă. Un protestatar a provocat forţele de ordine, în faţa sediului IPJ Galaţi. Acesta a fost scos din mulţime de Jandarmerie şi urcat în dubă. Manifestanţii se îndreaptau spre Spitalul Judeţean Galaţi. În jurul orei 23.30, în faţa Spitalului Județean au ajuns doar vreo 500 sute de manifestanţi. Trei protestatari care instigau la violenţe au fost extraşi de jandarmi din mulţimea care manifesta în faţa Spitalului Judeţean Galaţi.

În această seară, mai mulți gălățeni, încurajați și de reprezentanți AUR, s-au strâns în fața Prefecturii, în jurul oelor 18,00. Aceștia au pornit, în jurul orei 19,30, în marș, pe strada Brăilei. Pe drum li s-au alăturat și alți oameni astfel că, la acest moment, forțele de ordine, respectiv jandarmii și polițiștii, escortează circa 500 de protestatari care se îndreaptă spre Spitalul de Urgență.

Protestatarii nu au mai ajuns la Spitalul de Urgență, masa de manifestanți făcând cale întoarsă din Țiglina spre Centru, intenționând să ajungă din nou la Prefectură.

În jurul orei 21 se adunase circa 800 de manifestanți, majoritatea tineri, care au început să se manifeste violent față de forțele de ordine care au format un cordon pentru a-i împiedica să se apropie de Palatul Administrativ și să blocheze total traficul rutier pe strada Domnească. Unii protestatari au încercat chiar să agreseze jandarmii și au aruncat cu pocnitori spre Prefectură.

În jurul orei 22, grupul de manifestanți a părăsit platoul din fața Palatului Administrativ și s-a îndreptat spre Centru. Ei au fost urmați de jandarmi, forțele de ordine urmând să îi supravegheze pentru a preîntâmpina producerea incidentelor până la dispersarea grupurilor.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentROMANIA IN REALITATE, invitat FLAVIUS MAN
Articolul următorUSR-iștii au făcut plângere penală după ce au găsit saci și cutii cu gunoaie la ușa sediului din Galați