Un poliţist a sustras motorină de pe o navă, s-a îmbătat şi a plecat cu maşina pe contrasens

Un poliţist din Galaţi a sustras motorină de pe o navă, apoi s-a îmbătat şi a plecat cu maşina pe contrasens, el fiind trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Ionuţ Axinte, agent de poliţie în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, este acuzat de complicitate la delapidare şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Cum să-ţi alimentezi maşina din tancul unei nave

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, în seara zilei de 4 aprilie 2018, Ionuţ Axinte a urcat la bordul navei ” Danube 1″, pentru a obţine motorină pentru uz personal. Cunoscându-l pe timonierul Adrian Rociu, în contextul patrulelor pe care le efectua, i-a cerut acestuia să-i dea mai multe canistre de motorină.

După ce timonierul a umplut canistrele din tancul rezervor al navei şi i-a predat recipientele, Axinte a fost prins în flagrant de un echipaj de poliţie aflat în patrulare în zonă. Conform probelor administrate, s-a stabilit că motorina sustrasă de Adrian Rociu pentru folosinţa lui Ionuţ Axinte provenea din tancul rezervor al navei „Danube 1”. Axinte şi Rociu au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi de complicitate la delapidare, respectiv, delapidare.

Oprit pe contrasens de alţi şoferi

Aceasta nu este însă singura problemă cu legea a poliţistului gălăţean. Pe 8 decembrie 2018, în jurul orei 22.00, Biroul Rutier Galaţi a fost sesizat printr-un apel prin 112 că un conducător auto circulă pe strada Brăilei, pe sensul opus de mers. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au identificat un autoturism Volkswagen, orientat în sensul opus direcţiei normale de mers, la volanul căruia se afla Ionuţ Axinte. Trebuie precizat că maşina poliţistului fusese oprită de alţi participanţi la trafic, în dreptul unui restaurant din zona centrală a oraşului.

Oamenii legii au solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă Axinte a refuzat. Având în vedere modalitatea în care a fost depistat, comportamentul neobişnuit şi incoerenţa în vorbire, inculpatul a fost condus la Spitalul Judeţean din Galaţi, în vederea recoltării probelor biologice, pentru a se stabili dacă se află sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive. La spital, în prezenţa personalului medical, inculpatul a refuzat recoltarea, fapt consemnat în fişa de examinare. În acest al doilea dosar, Axinte a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Articolul precedentPrimul container din Galaţi pentru colectarea de haine pentru nevoiaşi
Articolul următorNumai unul dintre traficanţii de cannabis a fost trimis după gratii