Sute de muncitori asiatici, angajaţi de firmele gălăţene

Sute de asiatici au fost angajaţi de firmele gălăţene în prima jumătate a anului, pentru a acoperi deficitul de forţă de muncă din România.

Conform datelor Serviciului pentru Imigrări Galaţi, au fost eliberate în primele şase luni 390 de avize de muncă. Alte 171 de solicitări sunt în curs de analiză, creşterea fiind una fulminantă faţă de prima parte a anului trecut, când s-au eliberat numai 84 de avize.

Pretenţiile salariale modeste ale asiaticilor sunt tentante pentru firmele din Galaţi, construcţiile, confecţiile şi industria navală reprezentând domeniile preferate de migranţi. Cei mai mulţi muncitori angajaţi de firmele locale provin din Vietnam, Sri Lanka şi Pakistan.

În contextul acestei afluenţe, şi controalele făcute la firme gălăţene cu angajaţi străini s-a intensificat. În primele şase luni, au fost verificate nouă companii, două dintre ele fiind găsite în neregulă şi sancţionate cu amenzi totale de 20.000 de lei. Alţi 20 de străini au fost depistaţi locuind fără forme legale în Galaţi, cu ocazia celor 44 de razii efectuate. Pentru 16 dintre aceştia au fost emise decizii de reurnare în ţările de origine.

Articolul precedentAproape 100 de şcoli din judeţul Galaţi nu au autorizaţie sanitară
Articolul următorLa Galaţi funcţionează nouă centre de prim-ajutor în caz de caniculă