Sute de amenzi aplicate şi zeci de construcții demolate în 2018, după controalele poliţiştilor locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcţii şi Afişajul Stradal. 

Poliţiştii locali au aplicat anul trecut, în urma verificărilor la fața locului, un număr total de 295 de contravenţii, în sumă de aproximativ 430.000 de lei. Dintre acestea, 281 au fost pe Legea 50/1991, nouă – pe HCL 79/2002 – nouă amenzi și cinci pe HCL 307/2006.

Oamenii legii au dispus şi măsuri complementare, care au vizat fie desfiinţarea unor construcţii, fie intrarea în legalitate.

„Măsurile complementare dispuse, prin procesele verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, au fost: sistarea lucrărilor – în 44 de cazuri; – intrarea în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire – în 246 de cazuri; desfiinţarea construcţiilor executate ilegal şi aducerea terenului proprietatea Municipiului Galaţi la starea iniţială – în 20 cazuri”, se arată în bilanţul Poliţiei Locale Galaţi.

Unele imobile au fost distruse, la altele s-a dispus intrarea în legalitate

În cazul construcţiilor executate fără autorizaţie de construire, dar care se încadrează în termenul de prescripţie de trei ani, prevăzut de art. 31 din Legea 50/1991, au fost întocmite 189 de procese verbale de constatare. Prin acestea, a fost dispusă intrarea în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire, în 49 cazuri.

”În alte 42 de cazuri, s-a impus desfiinţarea construcţiilor executate ilegal şi aducerea terenului proprietatea Municipiului Galaţi la starea iniţială”, ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

În 2018 au fost constatate 11 infracţiuni în conformitate cu prevederile art. 24,din Legea 50/1991, actualizată, constând în executarea lucrărilor de construcţii fără autorizaţie de construire sau fără respectarea prevederilor autorizaţiei de construire la imobile aflate în zonele istorice de referinţă stabilite prin HCL 63/2015, precum şi nerespectarea măsurii complementare de sistare a lucrărilor de construcţii dispusă prin procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor.

 

Articolul precedentPatru ofertanţi pentru iluminatul stradal al Galaţiului
Articolul următorRisc ridicat de tâlhărie într-o zonă mare a județului Galați